Een standaard tuinhuisje of blokhut van de bekende merken is niet altijd de beste keuze. Vaak zal een tuinhuisje of tuinschuurtje op maat een betere keuze zijn. Uit eigen productie leveren wij geïmpregneerde maatwerk t in diverse afmetingen.

Je kan zelf aangeven (mits technisch mogelijk) waar ramen en deuren moeten komen, je kan de draairichting van de deuren aangeven, voorluifels en zijluifels zijn mogelijk etc.

Stevig framewerk

In tegenstelling tot traditionele blokhutten worden onze maatwerk tuinhuisjes en tuinschuurtjes opgebouwd rond een stevig frame van balken. Hiertegen komt de wandbetimmering uit rabat of bevel-siding. De stevigheid wordt dus niet verkregen door op elkaar gestapelde planken maar door het stevige framewerk. En brengt een ruimte keuze in houtsoort en afwerking binnen handbereik: Lariks, geïmpregneerd of hardhout.

Korte bouwtijd

De wanden worden ter plaatse door ons op maat gemaakt. Het plaatsen van een maatwerk is dus even snel als het plaatsen van een blokhut van gestapelde planken. Bovendien zijn onze eigen maatwerk tuinhuisjes en tuinschuurtjes dankzij het framewerk steviger dan tuinhuisjes met wandbalken van 28 mm dik in de stapelbouwwijze.

Grotere netto binnenruimte

Vergeleken met tuinhuisjes en blokhutten met de traditionele blokhut-hoekverbinding hebben onze maatwerk tuinhuisjes een grotere netto binnenruimte dankzij het ontbreken van de “oren” (blokhut-hoekverbinding).

Lange levensduur

Voor een lange levensduur zijn onze maatwerk tuinhuisjes en tuinschuurtjes vrijwel altijd volledig geïmpregneerd middels de vacuüm/drukmethode (KOMO-keur). Of opgebouwd uit Lariks wat je niet hoeft te behandelen.

Schilderen of beitsen niet nodig, kan wel

Een drukgeïmpregneerd tuinhuisje hoeft verder niet geschilderd of gebeitst te worden. Dat is handig omdat een tuinhuisje vaak met één of meer kanten dicht bij een schutting of heg staat en u daar voor onderhoud niet goed bij kunt.
Uiteraard is het wel mogelijk om een drukgeïmpregneerd tuinhuisje in elke gewenste kleur schilderen als u dat zou willen. Je kan overwegen om uitsluitend de zichtzijdes te behandelen. Wij adviseren Tenco beitsen en verven. Of een StarLine gevelverf welke in elke RAL kleur is te leveren.

Plaats tuinhuisjes, blokhutten, tuinschuurtjes etc. op stabiele ondergrond

Tuinhuisjes, blokhutten etc. dienen geplaatst te worden op een stabiele, vlakke en waterpas ondergrond of fundering van tegels, beton of hardhouten vlonder (dit kan je zelf doen of door ons laten verzorgen).  Voor een bouwvergunning verwijzen wij u naar uw gemeente of naar de website van de Rijksoverheid.

In onze showopstelling hebben we diverse mogelijkheden en bouwstijlen staan. Maak vrijblijvend een afspraak en neem je ideeën mee, we kunnen dan direct een begroting voor je maken. 

button-start-met-tekenen-large-blauwHet beste resultaat behaal je op een desktop computer

Kortom: sterk in maatwerk! en ook het juiste adres voor je standaard doe-het-zelf-bouw tuinhuis of veranda.

Gerealiseerde bouwwerken:
sperber domburg 2sperber domburg 4sperber domburg 3

sperber domburg