Voor al uw tuinhout in Zeeland. Hout is er in vele soorten. Bij het onderverdelen van hout wordt gekeken naar de structuur, dit bepaalt of iets hardhout of zachthout is. Alle houtsoorten zijn in één van deze twee categorieën in te delen. Voor sommige eindproducten wordt een combinatie van beide houtsoorten gebruikt. Zachthout is makkelijk te zagen; het wordt voor veel toepassingen gebruikt. Hardhout is een zwaar en duurzaam product. Als de toepassing niet volledig uit hardhout hoeft te bestaan, wordt een vaak een combinatie van deze producten gebruikt.

  

Je vindt bij ons naast deze twee categorieën ook een aantal specifieke houtproducten en aanverwante materialen: rondhout, geprofileerd hout, damwand, tuinhout en tuinschermen

Als tuinhouthandel weten we dat voor de verwerking van hout meer nodig is. Daarom hebben wij ook plaatmateriaal opgenomen in ons assortiment. Bevestigingsmaterialen, gereedschappen en verf, lijm en kitten vindt je in de winkel.

Het maatwerk dat Zeeland Tuinmaterialen levert, betreft vaak een specifiek product uit één van de bovengenoemde categorieën of een combinatie van meerdere producten uit ons assortiment.

Ben je op zoek naar een specifieke houtsoort of profilering?  Onderstaande houtsoorten kunnen we je leveren, in verschillende uitvoeringen. Echter alleen voor buiten toepassingen, wil je meer info over een specifieke houtsoort? Klik op de houtsoort en je krijgt de belangrijkste info.

A
Angelim vermelho
Azobé

B
Balau/Bangkirai/Selangan batu
Bilinga

C
Cedrela / Ceder
Cumaru
Curupay

D
Demerara groenhart
Douglas/Oregon pine

E
Eiken, Europees

G
Grenen, Europees

I
Ipé / Lapacho
Iroko
Itaúba

J
Jatoba

K
Kapur
Keruing

L
Lariks

M
Mandioqueira
Massaranduba
Merbau
Mukulungu

O
Okan

P
Padoek, Afrikaans
Purperhart

Q
Quarubarana

S
Sapupira / Angelim pedra

T
Tali
Tatajuba

V
Vuren

W
Wengé / Panga panga
Western red cedar