hardhout schutting

HARDHOUT SCHUTTING

Waarom zou u kiezen voor een hardhouten schutting? Zachte houtsoorten moeten behandeld worden met chemische middelen. Deze milieu onvriendelijke behandeling zorgt ervoor dat het hout langer mee gaat.Hardhout is veel robuuster en heeft deze behandeling niet nodig. De eerste komende 20 jaar hoeft u niet naar uw hardhouten tuinscherm of schutting om te kijken. Ideaal toch?Ze doen de term “onderhoudsvrij” eer aan. Wat dat inhoudt?

Deze schuttingen zijn ultiem bestand tegen weer-, water en wind. Deze hardhouten schuttingen zijn rood/bruin van kleur en afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië en uiteraard FSC gecertificeerd. De leverbare houtsoorten zijn Keruing, Bangkirai of Garapa.

Gaat u de hardhout schutting zelf bewerken? Behandel na het zagen de planken met wax (gesmoten kaarsvet). De koppen van onze hardhout planken zijn standaard behandeld met wax. Dit voorkomt dat de koppen vocht opnemen en daardoor scheuren wanneer de planken gaan krimpen en zwellen als gevolg van weersinvloeden.

FSC keurmerk.

FSC (Forest Stewardship Council) is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie, welke zich inzet voor een sociaal en verantwoordelijk gebruik van de bossen op onze aarde.

Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk voor hout en houtproducten dat wordt ondersteund door
de belangrijkste natuur-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties in de wereld, zoals Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en Novib. Maar ook door vooruitstrevende bedrijven.

FSC waarborgt dat de milieu- en sociale voorwaarden bij de kap van een bos in acht genomen zijn en
dat de verbruiker ook daadwerkelijk kan vaststellen dat verantwoordelijk en gecontroleerd met het bos wordt omgegaan.
Pas als een bos voldoet aan de eisen die FSC stelt, mag een bosbeheerder zijn hout met het FSC-keurmerk op de markt brengen.

Door hout of producten te kopen met het FSC-keurmerk weet u zeker dat dit uit een goed beheerd bos komt.