douglas vlonder terras

Douglas vlonderplanken

Douglas vlonderplanken zijn geschikt voor het gebruik als vlonder, wij adviseren deze wel onder een overkapping. De duurzaamheid van onbehandeld douglas is niet voldoende voor jarenlang plezier, tussen de ‘ribbels’ blijft vocht staan. Wil je deze toch onbeschermd gebruiken, kies dan voor niet geprofileerde planken. Door de mooie vlammenstructuur van Douglas hout, krijgt het vlonder een warme uitstraling. Bovendien creëer je op deze manier extra sfeer in de tuin. Omdat een veranda vaak ook gemaakt wordt van Douglas hout, past dit uitstekend bij elkaar.

Eigenschappen Douglas vlonderplanken

De Douglas vlonderplanken die we bij Zeeland Tuinmaterialen hebben, hebben zo hun eigen eigenschappen en kenmerken. Ze zijn verkrijgbaar in blank Douglas hout en groen geïmpregneerd Douglas hout. Douglas hout is een houtsoort dat het beste te gebruiken is in een beschutte situatie. Mocht dit bij jouw niet mogelijk zijn, en je wil wel graag de Douglas vlonderplanken gebruiken, dan kunt u het beste, vlake geschaafde of de geïmpregneerde Douglas vlonderplanken gebruiken. Uniek in ons assortiment is de Douglas vlonderplank met een grijze tint. Deze Douglas vlonderplank ziet er uit als een oude steigerplank. Douglas vlonderplanken kunnen we leveren als gladgeschaafde vlonderplank en/of voorzien van een brede of smalle ribbel.

douglas vlonderplank

Soorten vlonderplanken

Wij leveren vlonders voor elk budget en voor elk formaat dakterras of tuin. In ons assortiment vindt je vlonderplanken in diverse soorten en afmetingen. Elk materiaalsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het juiste soort vlonder is onder meer afhankelijk van waar je deze voor wilt gebruiken. Komt je vlonder bijvoorbeeld in contact met water of zand, dan raden wij je aan om hardhouten onderliggers te gebruiken. Een greep uit ons assortiment vlonders:

Compleet vlonder assortiment

Naast losse vlonderplanken kunt u bij ons ook terecht voor vlonder toebehoren en onderhoudsmiddelen. Daarnaast bieden wij alles-in-een pakketten aan. In deze pakketten zijn alle materialen, zoals anti worteldoek, onderliggers, clips en vlonderschroeven, inbegrepen. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze vlonders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.